Vasu kiittää kuluneesta vuodesta

Kari Tiainen

Tervetuloa tämän vuoden viimeisen Vasun tuoreiden ja ajankohtaisten juttujen pariin. Vasu on Karelia-ammatti­korkea­koulun verkkojulkaisu, joka välittää tietoa Karelian asiantuntijuudesta, osaamisesta sekä monialaisesta opetus-, tutkimus- ja kehittämistyöstä.

Vasussa on ilmestynyt tänä vuonna melkein sata artikkelia, mikä on ennätyksellinen määrä. Kiitos tästä kuuluu ahkerille kirjoittajillemme. Vasu uudistuu jatkuvasti. Nyt julkaisemme ensimmäisen videoraportin perinteisen matkaraportin sijaan. Julkaisemme myös jatkossa mielellämme lisää videoaineistoa kirjoitettujen artikkelien lisäksi.

Tässä numerossa kerromme mm. korkeakouluopintoihin valmentavasta koulutuksesta, joka on suunnattu maahanmuuttajille. Karelia-ammattikorkeakoulussa käynnistyy ensi vuoden alussa tällainen koulutus. Koulutus kestää puoli vuotta ja sen laajuus on 30 opintopistettä. Koulutukseen valittiin 25 maahanmuuttajataustaista opiskelijaa, joilla on korkeakoulukelpoisuus. Opiskelijat ovat muun muassa Bangladeshista, Irakista, Venäjältä, Syyriasta ja Italiasta, ja he ovat asuneet Suomessa kahdesta vuodesta kymmeneen vuoteen. Valmentavan koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille kielelliset ja muut valmiudet suomalaisia korkeakouluopintoja varten. Koulutus on osallistujille maksutonta.

Vasussa on ilmestynyt vuoden mittaan lukuisia artikkeleita tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan liittyvistä hankkeista, joissa Karelia-ammattikorkeakoulu on ollut mukana. Tässä numerossa esittäytyvät mm. FEFE-, Improve-, SMErec- ja Virtuaaliluonto-hankkeet.

Further East From the East (FEFE) -hanke päättyy tänä vuonna. Sen tavoitteena oli tuottaa ikäosaamisen innovaatioalusta, joka vahvistaa kansainvälistä yhteistyötä Kiinan ja Suomen välillä. Karelia-ammattikorkeakoulu ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto toteuttivat hankkeen yhdessä, ja sitä rahoitti Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR). Hankkeen tuloksena syntyi mm. yhteistyöverkosto, joka edistää Pohjois-Karjalassa toimivien yritysten tuotteiden ja palveluiden myyntiä ja avaa markkinointia kiinalaisille asiakkaille sekä Suomessa että Kiinassa.

Karelia-ammattikorkeakoulu on viettänyt tänä vuonna 25-juhlavuotta. Karelian väki on halunnut osoittaa vastuullisuuttaan ja edistää yhteistä hyvää juhlavuoden aikana.  Syyskuussa luovutettiin verta, lokakuussa tuettiin paikallista Pelastakaa Lapset ry:tä lahjoituksella. Marraskuussa Karelian henkilökunta teki vapaaehtoistyötä mm. ikäihmisten palveluyksiköissä, päiväkodeissa ja kouluissa. Joulukuussa Karelian kirjasto lahjoitti myöhästymismaksuista kertyneet tuotot Joulupuu-keräykseen.

Lämmin kiitos kaikille kirjoittajille.

Kiitos kuluneesta vuodesta. Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2018!

Kari Tiainen
Vasun päätoimittaja, kirjasto- ja tietopalvelupäällikkö
Karelia-ammattikorkeakoulu

Kuva: Tormod Ulsberg. CC BY-NC-ND 2.0

957 Artikkelin näyttökerrat