Vuoden asiakkaat tykkäävät kirjastosta myös somessa

Kaisa Varis

Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto on valinnut vuoden 2018 asiakkaan, tällä kertaa kaksin kappalein. Vuoden kirjastoasiakkaiksi valittiin sairaanhoitajaopiskelija Anni Puruskainen ja lehtori Riitta Hyttinen. Kirjasto- ja tietopalvelupäällikkö Kari Tiainen ojensi Annille ja Riitalle palkinnoksi kunniakirjat ja kirjalahjakortit. Tänä vuonna kirjasto halusi palkita aktiivisesti kirjastoa somessa seuraavia asiakkaita.

Anni Puruskainen (vas.) ja Riitta Hyttinen saivat kunniakirjat ja lahjakortit kirjasto- ja tietopalvelupäällikkö Kari Tiaiselta.

Anni Puruskainen käyttää Karelian kirjaston palveluja ahkerasti, Anni tekee parhaillaan opinnäytetyötään, ja kirjastosta on löytynyt työn teemaan liittyvää kirjallisuutta.  Lisäksi kirjaston työskentelytilat soveltuvat hyvin opinnäytetyön kirjoittamiseen.

    • – Kirjaston kokoelmat ovat hoitotyön osalta todella monipuoliset. Ja jos tarvitsemaani aineistoa ei Karelian kirjastossa ole, olen saanut tilattua sen kätevästi muualta kaukopalvelun kautta. Olen aina saanut tosi hyvää palvelua kirjastossa, Anni kehuu.

Kirjaston Facebook-sivua Anni seuraa säännöllisesti saadakseen tietoa kirjaston ajankohtaisista asioista kuten uusista aineistoista ja palveluista. Anni on myös antanut kirjaston tiloista palautetta Facebookin asiakaskyselyn kautta.

Riitta Hyttinen työskentelee Karelian Wärtsilä-kampuksella, eikä ehdi käymään Tikkarinteen kampuksella kirjastossa niin usein kuin toivoisi. Riitta seuraakin ahkerasti kirjaston Facebook-sivua pysyäkseen kärryillä kirjaston uutuuksista. Esimerkiksi kirjaston tarjoamasta MOT proofing -kielentarkistustyökalusta Riitta sai tiedon Facebookin kautta, ja ottikin sen heti käyttöön omassa työssään.

    • – Olen ollut kirjastojen suurkuluttaja lapsesta saakka. Suomalaisista kirjastoista on syytä olla ylpeä. Kannustankin aina omia opiskelijoitani käyttämään kirjaston palveluita, kertoo Riitta.

Kaisa Varis
julkaisukoordinaattori
Karelia-ammattikorkeakoulu

832 Artikkelin näyttökerrat