Karelian kansainvälisyysviikko mukana Barentsin alueen verkostoitumistapahtumassa Joensuussa

Janita Ylitalo

Joensuussa järjestetään 14.2.2019 Barentsin alueen verkostoitumistapahtuma. Tapahtuman pääpuhujina ovat suomalaisyritysten idänkauppaa edistävän East Officen hallituksen puheenjohtaja, entinen pääministeri Esko Aho ja sekä Barentsin alueen nuorisoneuvoston puheenjohtaja Tim Andersson. Northern Potential in the Barents Region – tapahtumaan on tulossa yli sata kansainvälistä vierasta. Karelia-ammattikorkeakoulun kansainvälisyysviikko järjestetään yhtä aikaa ja Joensuussa vierailevat kv-opettajat ovat tapahtumassa mukana.

Yhtenä teemana tapahtumassa nostetaan esille nuorten tulevaisuus Barentsin alueella. “Luonnonvaroiltaan rikkaan Barentsin alueen pitäminen vihreänä ja kestävänä on nuorille tärkeä asia. Kaupungistumisesta pitäisi keskustella yhteiskunnassa enemmän. Pitääkö kaikkien asua isoissa kaupungeissa?”, kysyy Tim Andersson. “Tämä tapahtuma Joensuussa avaa meille tilaisuuden verkostoitumiseen ja keskusteluun meille yhteisistä teemoista. Jäsenemme ovat tutustumassa Pohjois-Karjalaan nyt ensimmäistä kertaa”, iloitsee Tim Andersson.

Pohjois-Karjala on kuulunut Barentsin alueneuvostoon virallisena jäsenenä vuodesta 2016 lähtien. Alueemme esittäytyy tapahtumassa laajasti Barentsin alueen toimijoille ja tilaisuus on hyvä verkostoitumisalusta myös Karelian kv-viikon vieraille. Karelia-amk:n yliopettaja Pirjo Vesa vetää seminaaripäivän yhden workshopin, missä aiheena on High Technology Competence and Education in Ageing.

Päivän aikana kuullaan myös pohjoiskarjalainen gini-menestystarina sekä Euregio-Karelian maakuntayhteistyön tuloksia. Ohjelman juontajina toimivat Business Joensuun toimitusjohtaja Harri Palviainen ja Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Tiina Mikkonen. Perjantaina 15.2.2019 osallistujat tutustuvat Pohjois-Karjalan kärkiyrityksiin. Vierailujen teemoina ovat metalli- ja muoviteollisuus, elinikäinen oppiminen ja matkailu.

Pohjois-Karjalan kauppakamari järjestää Northern Potential in the Barents Region –tapahtuman yhteistössä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Joensuun kaupungin kanssa. Tapahtuma kuuluu Pohjois-Karjalan maakuntaliiton rahoittamaan B2B Business to Barents –hankkeeseen.

Tapahtuman osallistujamäärä on jo täynnä, mutta mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysellä järjestäjiltä (jaana.puhakka@kauppakamari.fi tai janita.ylitalo@kauppakamari.fi).

Tapahtuman ohjelma ja puhujat

 

Janita Ylitalo
Projektiasiantuntija
Karelia-ammattikorkeakoulu

923 Artikkelin näyttökerrat