Juhlavuosi käyntiin aamupuurolla

Kaisa Varis

Satakunta nykyistä ja entistä ammattikorkeakoululaista kokoontui 16.1. Wärtsilä-kampukselle yhteisen aamupuurotilaisuuden merkeissä. Tilaisuus oli lähtölaukaus Karelian 25. toimintavuodelle, jota juhlistetaan erilaisin tapahtumin pitkin tätä vuotta. Puurobaarin antimista oli nauttimassa Karelian työntekijöitä ja opiskelijoita, sekä monia ammattikorkeakoulussa työuransa tehneitä eläkeläisiä. Lämminhenkisessä tilaisuudessa muisteltiin ammattikorkeakoulun neljännesvuosisataa ja vaihdettiin kuulumisia kollegojen kesken. Samanlainen tilaisuus järjestettiin myös Tikkarinteen kampuksella.

Tilaisuuden avasi vararehtori Pekka Auvinen, joka kertasi puheessaan ammattikorkeakoulun käynnistämisvaiheita ja muisteli mieleen painuneita sattumuksia oman työuransa varrelta.  Ensimmäiset opiskelijat valmistuivat silloisesta Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta joulukuussa 1995. Vuoden 2016 loppuun mennessä on ammattikorkeakoulusta valmistunut yhteensä 12 473 opiskelijaa. Keskimäärin 75% kaikista valmistuneista on jäänyt töihin Pohjois-Karjalaan, joten joka kymmenes maakunnassa työskentelevä on saanut oppinsa Karelia-ammattikorkeakoulusta. Vaikuttavia lukuja!

Lopuksi Auvinen jakoi salibandyn maajoukkuevalmentaja Petri Kettuselta saamaansa evästyksen: ”Yksi tärkeimmistä yhteisön menestystekijöistä on läsnäoleva kommunikointi ja kohtaaminen”. Myös ammattikorkeakouluyhteisö menestyy silloin kun toiminta perustuu aitoon kohtaamiseen, läsnäoloon ja toisten kunnioittamiseen.

Puurotilaisuuden osallistujien mukaan ammattikorkeakouluyhteisön parhaita puolia ovatkin mukava työyhteisö, työkaverit ja opiskelijat.

– Kyllä Karelian hienoin juttu on ehdottomasti mahtava työyhteisö, kiteytti vuonna 2015 eläkkeelle jäänyt liiketoiminnan lehtori Jorma Suomalainen. Opiskelijoiden kanssa työskentely on ollut innostavaa, ja nuorten kanssa toimiessa pysyy itsekin nuorekkaana.  Lehtori Tuija Kainulainen ja yliopettaja Tarja Kupiainen matkailun koulutusohjelmasta kehuivat työnsä monipuolisuutta ja vaihtelevuutta: työssä saa jatkuvasti kehittää itseään, eikä kahta samanlaista työpäivää ole.  Ammattikorkeakoulu antaa myös mahdollisuuden työskennellä erilaisissa kansainvälisissä ja kansallisissa verkostoissa.

Aamupuurolle tulleet matkailun opiskelijat Reija Airaksinen ja Heidi Jokiniitty kertoivat viihtyvänsä hyvin ammattikorkeakoulussa ja opinnot ovat tuntuneet mielekkäiltä. Erityisen mukavaa on se, että opiskeluyhteisö on tiivis ja opetus henkilökohtaisempaa kuin suuremmissa korkeakouluissa.

Kaisa Varis
julkaisusuunnittelija
Karelia-ammattikorkeakoulu

654 Artikkelin näyttökerrat