Hyvinvointia Iloa elämään -kirjallisuuspiiristä

Kari Tiainen

Karelia-ammattikorkeakoulun henkilökunnan Iloa elämään -kirjallisuuspiiri kokoontui yhdeksän kertaa vuonna 2018.  Kirjallisuuspiiri on osa Karelian henkilökunnan työhyvinvointia edistävää Iloa elämään -toimintaa. Kirjallisuuspiirissä avataan ovia kirjallisuuden moninaisiin maailmoihin ja jaetaan lukukokemuksia muiden kanssa.

Kirjallisuuspiirin viides lukuvuosi

Vuosi 2018 oli kirjallisuuspiirin viides lukuvuosi. Kirjasto- ja tietopalvelupäällikkö Kari Tiainen on luotsannut Karelian innokkaiden lukutoukkien kirjallisuuspiiriä syksystä 2014 lähtien. Iloa elämään -kirjallisuuspiirin toiminta-ajatuksena on ollut alusta lähtien, että kirjallisuus tuottaa parhaimmillaan elämyksiä, virikkeitä ja ideoita henkisen hyvinvoinnin lisäämiseksi ja oman minuuden vahvistamiseksi.

Monipuolinen lukulista

Kirjallisuuspiirissä luettiin tänäkin lukuvuonna etupäässä tuoretta ja vähän vanhempaakin kotimaista kaunokirjallisuutta. Lukulistalla oli myös käännöskirjallisuutta, yksi tietokirja sekä pari dekkaria. Jälleen kerran lukulistalla oli entiseen tapaan myös paikallisten kirjailijoiden teoksia.

Kirjallisuuspiirin kevätlukukausi aloitettiin tutustumalla Alexander McCall Smithin lämminhenkiseen Mma Ramotswe tutkii -romaanisarjaan. Näitä hyvän mielen Mma Ramotswe -kirjoja on ilmestynyt parisen kymmentä kappaletta myös suomeksi käännettyinä. Helmikuussa luettiin joensuulaisen Jukka Niskasen dekkari Lumikettu. Maaliskuussa perehdyttiin Päivi Storgårdin Suomen presidenttien puolisoista kertovaan tietokirjaan Olet valaissut minun tietäni – Presidenttien puolisot. Se oli ainoa tietokirja kirjallisuuspiirin lukulistalla vuonna 2018. Simo Hämäläisen romaani Nauravien ihmisten kylä edusti kirjallisuuspiirin lukulistalla hieman vanhempaa kotimaista kirjallisuutta. Tämä hyväntahtoista huumoria viljelevä romaani ilmestyi vuonna 1997. Kirjallisuuspiirin kevätlukukauden päätteeksi luettiin toukokuussa vielä Antti Heikkisen romaani Mummo.

Syyslukukaudella Iloa elämään -kirjallisuuspirissä luettiin seuraavat kirjat: syyskuussa luettiin Anni Kytömäen toinen hyvän vastaanoton saanut romaani Kivitasku, lokakuussa tutustuttiin Hannu Väisäsen omaelämäkerralliseen Antero-romaanisarjaan, marraskuussa taas luettiin Suvi Piiroisen dekkari Menetetyt ja joulukuussa Paulina Rauhalan vanhalestadiolaiseen pohjalaiseen 70-luvun kyläyhteisöön sijoittuva romaani Synninkantajat.

Tänä vuonna uudet kirjat

Kirjallisuuspiirin kevään 2019 ensimmäisessä kokoontumisessa tammikuussa tutustuttiin suomenruotsalaisen kirjailijan Lars Sundin vuonna 1997 ilmestyneeseen romaaniin Puodinpitäjän poika. Lars Sund on ajankohtainen kirjailija; hänen uusin romaaninsa Missä musiikki alkoi oli yksi viime vuoden kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaista.

Iloa elämään -kirjallisuuspiiri kokoontuu Kahvila Pilkussa (Joensuun pääkirjasto, Koskikatu 25) tänä keväänä seuraavasti:

  • torstaina 14.2. klo 16-15-17-45 (kirjana Elizabeth Stoutin romaani Nimeni on Lucy Barton)
  • torstaina 21.3. klo 16.15-7.45 (kirjana A. J. Finnin jännitysromaani Nainen ikkunassa)
  • torstaina 25.4. klo 16.15-17.45 (kirjana Tommi Kinnusen romaani Pintti)
  • torstaina 23.5. klo 16.15-17.45 (kirjana Eeva Lennonin omaelämäkerta Eeva Lennon, Lontoo).

Tervetuloa jakamaan lukukokemuksia kaikki kirjojen ystävät!

 

Kari Tiainen, kirjasto- ja tietopalvelupäällikkö
Karelia-ammattikorkeakoulu

 

Artikkelikuva: Josh Felise on Unsplash

 

816 Artikkelin näyttökerrat