Pääkirjoitus: On kiitosten aika

Kari Tiainen

Hyvät Vasun lukijat, yksi aikakausi Vasun historiassa päättyy. Tämä on minun viimeinen Vasu-verkkojulkaisun pääkirjoitukseni. Työurani päättyy ja jään eläkkeelle maaliskuussa 2021. Olen joulun tieneillä viimeisiä päiviä töissä Karelia-ammattikorkeakoulussa, ja sen jälkeen jään pitkälle vuosilomalle, joka siivittää minut lempeästi eläkkeelle.

Vasu on välittänyt tietoa Karelia-ammattikorkeakoulun asiantuntijuudesta ja osaamisesta sekä monialaisesta opetus-, tutkimus- ja kehittämistyöstä syksystä 2015 lähtien. Vasussa on ilmestynyt runsaasti Karelian henkilökunnan kirjoittamia asiantuntija-artikkeleita, kertomuksia lukuisissa hankkeissa tehdystä kehittämistyöstä ja hyvistä käytännöistä, uutisia sekä opintomatkojen antia. Vasu on ilmestynyt muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kuusi kertaa vuodessa. Vasu on ilmestynyt tähän mennessä 45 kertaa, ja siinä on julkaistu yhteensä yli 400 artikkelia. Vasusta on kehkeytynyt merkittävä Karelian monipuolista osaamista ja asiantuntijuutta esittelevä foorumi.

Vasussa puhaltavat uudet tuulet. Edellinen numero 5/2020 oli Vasun historian ensimmäinen teemanumero. Teemana oli TKI:n ja opetuksen integraatio (TKIO). Ensi vuoden alusta lähtien Vasun toimituskunnassa aloittaa seuraajani kirjasto- ja tietopalvelupäällikkö Pekka Malvela. Hänellä on pitkä kokemus ammattikorkeakoulujen julkaisutoiminnasta. Hän tuo mukanaan uutta näkemystä ja uusia ideoita Vasun kehittämiseen. Jo nyt tiedämme, että Vasun visuaalinen ilme uudistuu. Vasun toimitus kertoo muista uudistuksista ensi vuoden alussa.

Lämmin kiitos kaikille kirjoittajille. Ilman teidän monipuolista osaamistanne Vasusta ei olisi tullut varteenotettavaa Karelian toiminnasta kertovaa verkkojulkaisua. Erityisesti haluan kiittää myös tietoasiantuntija Kaisa Varista ansiokkaasta toimitussihteerin työstä. Kaisa on huolehtinut kaikki nämä vuodet Vasun juttujen oikolukemisesta ja taittamisesta, ja siitä että Vasu on ilmestynyt ajallaan.

Toivotan Vasun toimitukselle onnea ja menestystä tähän tärkeään työhön!

 

Lämmin kiitos tämän numeron kirjoittajille. Rauhallista joulua ja parempaa uuttaa vuotta 2021!

Kari Tiainen
Vasun päätoimittaja, kirjasto- ja tietopalvelupäällikkö
Karelia-ammattikorkeakoulu

 

Etusivun kuva:  Roman Trofimiuk / Unsplash

914 Artikkelin näyttökerrat