Kiina kutsuu Pohjois-Karjalan yrittäjiä kesäkuussa

Kirsi Taskinen

Pohjoiskarjalainen delegaatio vierailee kesäkuussa Kiinassa tutustumassa kulttuuriin ja liike-elämään paikan päällä mm. China–Russia Expo -messuilla. Mukaan lähtee FEFE-hankkeen yhteistyöyrityksiä Pohjois-Karjalan alueelta. Matkan aikana on tarkoitus syventää suhteita mahdollisiin tuleviin liikekumppaneihin ja asiakkaisiin sekä esitellä kiinalaisille FEFE-hankkeen toimijoiden ja pohjoiskarjalaisten yritysten yhteistyössä kehittämää koulutuspalvelutuotetta, Clinical Study Visit -vierailupakettia.

Harbiniin suuntautuva matka 12.–17.6. on täynnä mielenkiintoista ohjelmaa. Delegaation jäsenet tapaavat mm. Heilongjiangin maakunnan kuvernöörin sekä vierailevat erilaisissa sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa sairaaloista oppilaitoksiin. Yksi matkan pääkohteista on vierailu China–Russia Expo -messuilla, jotka järjestetään vuosittain vuorotellen Kiinassa ja Venäjällä. Tänä vuonna yleismessujen pitopaikka on Harbin ja odotettavissa on valtavasti nähtävää ja koettavaa. Kansainvälisille messuille osallistuu vuosittain noin 250 000 kävijää, osastoja on 3000 ja messualueen kokonaispinta-ala on 860 000 m2.

Yksi matkan tavoitteista on esitellä kiinalaisille Clinical Study Visit (CSV) -koulutuspalvelutuote, jota FEFE-hankkeen toimijat ovat kehittäneet yhteistyössä pohjoiskarjalaisten hoito- ja hoiva-alan yritysten kanssa. CSV-vierailupaketin kautta kiinalaisille tarjotaan mahdollisuutta tutustua suomalaisiin ikäihmisten palveluihin käytännössä. Ajatus koulutuspalvelutuotteesta syntyi viime syksynä, kun kiinalainen delegaatio kävi Joensuussa tutustumassa ikäihmisten palveluihin ja toivoi jatkoa vastaavanlaisille vierailuille. Ikäihmisten palveluiden kehittäminen on myös Kiinan hallituksen esiin nostama kehittämiskohde.

Kesäkuun matkan aikana Harbinissa järjestetään lisäksi Matchmaking-tilaisuus, jossa osallistujat pääsevät tapaamaan erilaisia yhteistyökumppaneita Heilongjiangin maakunnan ja Pohjois-Karjalan neljän tiiviin yhteistyövuoden ajalta. Tilaisuuteen osallistuu mm. paikallisten virastojen, yritysten ja oppilaitosten edustajia.

Matkan järjestää Further East from the East (FEFE) -hanke, ja matka on osa hankkeen kansainvälistymiseen tähtäävää valmennusohjelmaa pohjoiskarjalaisille yrityksille. FEFE-hankkeen edustajien mukaan matkalle lähtee Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Risto Poutiainen sekä Karelia-ammattikorkeakoulun, Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETIn, Domi International Ltd:n ja Finland Tour Ltd:n edustajat. Vierailukohteet on valittu matkalle osallistuvien yritysten toiveita kuunnellen.

Seuraa matkaa FEFEN Facebook-sivuilla. Lue myös projektipäällikkö Päivi Franssilan matkakertomus helmikuun lopun vierailusta Pekingiin ja Harbiniin FEFEn blogista.

Kirsi Taskinen
projektikoordinaattori
Karelia-ammattikorkeakoulu

Etusivun kuva: Päivi Franssila

798 Artikkelin näyttökerrat