TalentBoost Summit 2018

Riikka Simonen

Marraskuun 6. päivä pidettiin Tampereen Paja kongressitiloissa Talent Boost Summit 2018 -tapahtuma, johon TalentHub Joensuu -hanke tietysti osallistui. Talent Boost Summit 2018 keskittyi osaajien houkutteluun ja siihen liittyviin haasteisiin sekä yritysten kokemuksiin. Tapahtuma oli tarkoitettu erityisesti HR ja rekrytoinnin ammattilaisille, mutta mukana oli myös liike-elämän vaikuttajia, kaupunkien ja julkishallinnon edustajia, korkeakoulujen edustajia sekä päätöksentekijöitä.

Matkassa oli mukana Riikka Simonen Kareliasta ja hankkeen hallinnoija ja pääpartneri Joensuun Tiedepuistolta Ekaterina Miettinen. Tapahtuman tarkoituksena oli päivittää tietoa siitä mikä työllistymistilanne Suomessa on ja miten työnantajat voisivat löytää työntekijöitä kansainvälisistä osaajista. Esim. IT-alalla on tarve jopa 50 000 osaajalle. Päivä oli täynnä erilaisia asiantuntijoita, yrittäjiä ja viranomaisia jotka avasivat karua todellisuutta siitä, että osaajia ei Suomesta ole tarpeeksi ja ratkaisu siihen on kansainväliset osaajat. Tässä TalentHub Joensuu –hanke  voi auttaa. Tapahtuma antoi virtaa työn jatkamiseen ja hyviä kontakteja tulevaisuutta ajatellen.

Katso video tapahtuman tunnelmista.

Riikka Simonen, projektisuunnittelija
Karelia-ammattikorkeakoulu

744 Artikkelin näyttökerrat